Τετάρτη 3 Μαΐου 2017


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΕΛΙΟΥ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΓΕΛΙΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου καθιερώθηκε το 1998 από τον Δρ Madan Kataria, ιδρυτή του παγκόσμιου κινήματος της Γιόγκας Γέλιου. Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου είναι μια θετική εκδήλωση για την παγκόσμια ειρήνη, και αποσκοπεί στη δημιουργία μιας παγκόσμιας συνείδησης αδελφοσύνης και φιλίας μέσω του γέλιου. Η δημοτικότητα της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου έχει αυξηθεί γεωμετρικά με εκείνη του κινήματος της Γιόγκας Γέλιου, που τώρα αριθμεί πάνω από 16.000 Κλαμπ Γέλιου σε 106 χώρες σε όλο τον κόσμο.
Η πρώτη συγκέντρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου πραγματοποιήθηκε στη Βομβάη της Ινδίας, το 1998. Δώδεκα χιλιάδες μέλη από τοπικά αλλά και διεθνή Κλαμπ Γέλιου πραγματοποίησαν μία κοινή και μεγαλειώδη συνάντηση Γιόγκας Γέλιου.
Το «HAPPY-DEMIC» («Επιδημία Γέλιου») ήταν ο πρώτος εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Γέλιου, που πραγματοποιήθηκε εκτός Ινδίας. Έλαβε χώρα το 2000 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, όπου περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Town Hall Square. Ήταν το μεγαλύτερο πλήθος που συγκεντρώθηκε ποτέ για να γελάσει και να αλληλεπιδράσει και το γεγονός καταχωρήθηκε σαν παγκόσμιο ρεκόρ Guinness.
Γιατί η Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου
Ένας από τους στόχους του Δρα Kataria για τη Γιόγκα Γέλιου είναι να προωθήσει την παγκόσμια ειρήνη μέσα από το γέλιο. Μερικοί άνθρωποι βρίσκουν αυτή την ιδέα ανέφικτη, αλλά η κατανόηση της επιστήμης των συναισθημάτων και συγκεκριμένα της συναισθηματικής μεταδοτικότητας δείχνει πώς μπορεί να επιτευχθεί αυτό. Όταν κάνουμε Γιόγκα Γέλιου αυτό έχει ως αποτέλεσμα το σώμα να απελευθερώνει στην κυκλοφορία του αίματος ορισμένες ορμόνες "Ευεξίας", που σχετίζονται με τα συναισθήματα της ευτυχίας, της ζεστασιάς, της ανιδιοτελούς αγάπης, του δεσίματος, της ανεκτικότητας, της συγχώρεσης, της γενναιοδωρίας και της συμπόνιας. Ας το ονομάσουμε «Κοκτέιλ Χαράς». Η παρουσία αυτού του «Κοκτέιλ Χαράς» ορμονών και νευροπεπτιδίων αναιρεί την παραγωγή άλλων ορμονών και νευροπεπτιδίων που αντιστοιχούν στο μίσος, στο φόβο, στη βία, στη ζήλια, στην επιθετικότητα και στα συναισθήματα που σχετίζονται με τον πόλεμο και την εξουσιαστική καταπίεση.
Κάνοντας Γιόγκα Γέλιου σε ομάδα, το επίπεδο αυτού του «Κοκτέιλ Χαράς» αυξάνεται σε υψηλές συγκεντρώσεις μέσω του πολλαπλασιαστικού συνδρόμου: Φεύγοντας οι άνθρωποι από τις συνεδρίες της Γιόγκας Γέλιου πηγαίνουν και αλληλεπιδρούν με πολλούς ανθρώπους, οι οποίοι με τη σειρά τους επηρεάζονται σε διάφορους βαθμούς από αυτή την ισχυρή συναισθηματική κατάσταση χαράς. Με τη σειρά τους επηρεάζουν άλλους ανθρώπους, με τους οποίους έρχονται σε επαφή. Μπορείτε να βιώσετε αυτήν την «αλυσιδωτή αντίδραση» μετά την πρώτη σας συνεδρία Γιόγκας Γέλιου. Όχι μόνο θα ενθουσιάσετε τους φίλους και την οικογένειά σας, αλλά μπορείτε επίσης να χαροποιήσετε τον οδηγό του λεωφορείου και άλλους μέσα στο λεωφορείο, τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεστε, το προσωπικό σε ένα κατάστημα που ψωνίζετε κ.λπ. Εκείνοι με τη σειρά τους θα ευθυμήσουν άλλους και ούτω καθεξής. Εάν υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες Κλαμπ Γέλιου σε όλο τον κόσμο, αυτό θα δημιουργήσει μια θετική ενέργεια, που θα αλλάξει τη συνείδηση του πλανήτη προς το καλύτερο. Στην πραγματικότητα, η συνταγή για την παγκόσμια ειρήνη είναι πολύ απλή — ένα άτομο κάθε φορά την πολλαπλασιάζει και την εξαπλώνει...
«Όταν γελάς, αλλάζεις, και όταν εσύ αλλάζεις, όλος ο κόσμος αλλάζει γύρω σου.» Δρ Madan Kataria
Σήμερα, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο άγχος και βρίσκονται σε πόλεμο με τον εαυτό τους. Το γέλιο είναι ένα θετικό και ισχυρό συναίσθημα που βοηθά τους ανθρώπους να αλλάξουν τον εαυτό τους και να αλλάξουν τον κόσμο με ειρηνικό και θετικό τρόπο. Το γέλιο είναι μια παγκόσμια γλώσσα, που έχει τη δυνατότητα να ενώσει την ανθρωπότητα χωρίς να είναι θρησκεία. Καθιερώνει έναν κοινό δεσμό μεταξύ των θρησκειών και δημιουργεί μια νέα παγκόσμια τάξη.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου